Az élet első ezer napja

/, Könyv/Az élet első ezer napja

Az élet első ezer napja

Van egy sorsformáló könyv, amelyben a szerzők belső utazásra invitálnak. Egy könyv, ami ha akarod, aktív alkotóvá tesz téged. Tovább formálódhatnak az olvasott gondolatok, kérdések és válaszok fogalmazódhatnak meg benned. Mindez aztán arra sarkallhat, hogy mondd el, beszélj valakinek a megélt élményeidről.

Egy könyv, amelynek fő témája a fejlődés, a növekedés és a lehetőségek kibontakoztatása – minden életkorban. Amikor hiányokkal találkozol vagy fájdalmasan érint egy felmerülő emlék, akkor ugye tudod, hogy ennek a feldolgozásán keresztül vezet az út az új lehetőségek kibontakoztatásáig?

Felejtsd el, hogy a születéssel kezdődik az életünk. Hogy fehér lapként jövünk a világra. A mamánk hasában eltöltött 9 hónap és a születésünk körülményei alapvetően befolyásolják az életünket. Az a bizonyos lap már ebben az időszakban jócskán megtelik tapasztalásokkal. Érzelemvilágunk, a világról alkotott képünk már itt kialakul, ugyanis ezek a legkorábbi élményeink meghatározó jelentőséggel bírhatnak mindennapjaink választásaira, befolyásolják az egészségi állapotunkat, táplálkozási szokásainkat.

Látod, nem mindegy, milyen hatások érik a magzatot. Amit a magzat átél, az befolyást gyakorol rá kisgyermekkorban, és felnőttként is. A különbség az, hogy ahogy idősödik az ember, úgy egyre több eszköz áll a rendelkezésére, hogy feldolgozza élményeit.

Felmerülhet benned több kérdés:
Van-e bizalmad a világ iránt?
Biztonságban érzed magad?
Tudsz elköteleződve kapcsolódni másokhoz?

Magzatként indulunk el születésünk felé, megvívjuk életünk egyik legfontosabb harcát és emberré leszünk. A változás folyamatában (ezt a pszichológiai szaknyelv normatív krízisnek hívja) csecsemőkortól kezdve dilemmáink vannak, például, hogy megbízhatunk-e a környezetünkben, gondoskodnak-e majd rólunk? A magzati és születéskori tapasztalatok olyan útmutatást nyújtanak, amelyek hosszú távon segítenek majd eligazodni az életben, olyan mély élményben lesz részünk, hogy az itt átélt traumákat csak nehezen tudjuk elkülöníteni egyéniségünk alapvető vonásaitól. Ezért izgalmas belső utazás megismerkedni születésünk titkaival. Nem tudod hogyan kezdj neki? Társat keresel ehhez az utazáshoz?  Talán már meg is találtad.

 

Monddel.hu

 

 

 

 

By | 2018-05-25T19:01:40+00:00 május 9th, 2018|Cikk, Könyv|0 Comments